Historia e Kosovës
  Temat >> Marrëdhëniet ndër-etnike

 

Projekt i

 

Qendra Multimedia

Rr.Xhelal Mitrovica p.n.

Teatri Dodona

10000 Prishtina, Kosovo

Tel: +381 (0) 38 722 464

Fax: +381 38 222 793

info@qendra.org

www.qendra.org

Marrëdhëniet ndër-etnike
Këto deklarata tregojnë për relacionet që ata kishin me pjesëtarë të grupeve tjera etnike dhe se si ndryshonin apo ngjanin këto relacione me ato që kishin me pjesëtarët e grupit të tyre etnik.

 

Marrëdhëniet etnike me nxënësit malazez në fshatin Komoran, marrëdhëniet me mësuesen e gjuhës serbe. ...video

Marrëdhënie ndër-etnike të afërta nuk ka pasë për shkak të mosangazhimit të të dyja palëve, si shqiptarëve ashtu edhe serbëve...video

Raportet me serbë e turq ishin normale gjatë viteve '60-ta dhe '70-ta, deri në vitet e '90-ta, kur ngritet Millosheviqi në pushtet...video

Marrëdhëniet jo të mira me pushtetin serb, mungesën e komunikim me ta dhe si nuk i kanë pranuar asnjëherë kontaktet familjare apo private me serbët. ...video

Ndryshimi i marradhënieve etnike nga ato të mira gjatë viteve 60-70-ta në atob jo të mira në fillim të viteve 80-ta. ...video

Gjithmonë ka punuar në kolektive ku kanë pasë malazezë e serbë edhe shqiptarë. Këto marrëdhënie kanë qenë realtivisht të mira. Nuk ka pasë ndarje e as konflikte, as në Mushëtisht e as në Suharekë...video

Ka pasë raporte të mira mes romëve dhe shqiptarëve. Të gjitha shoqet i ka pasë shqiptare...video

Ka pasë relacione të mira. Shqiptarët janë të njohur për tolerancë dhe në qëoftë se një serb ishte në shoqëri me shqiptarë, atëherë ata e ndërronin gjuhën dhe flisnin serbisht...video

Marrëdhënie shumë të mira, si në shoqëri, ashtu edhe në punë....video

Raportet me nxënsit serbë nuk ishin aq të mira. Pushteti tentonte të bënte një lloj përzierje në mes të paraleleve serbe e shqiptare, por pa sukses...video

Raportet me nxënësit e komuniteteve të tjera ishin relativisht të mira; ndonjëherë kishte zënka të vogla në lojëra me top...video

Kanë qenë raporte relativisht të mira. Në Suharekë ka ekzistuar një paralele serbe. Serbishtja mësohej prej klasës së pestë fillore e deri klasën e pestë në normale...video

Paragjykimet es nxënësve serbë ndaj atyre shqiptarë, si nxënës më të varfur intelektualisht. Rrjedhimisht, kjo ndikonnë raportet mes tyre....video