Historia e Kosovës
  Temat >> Shkollimi >> Unifikimi i gjuhës shqipe >> Edi Shukriu

 

Projekt i

 

Qendra Multimedia

Rr.Xhelal Mitrovica p.n.

Teatri Dodona

10000 Prishtina, Kosovo

Tel: +381 (0) 38 722 464

Fax: +381 38 222 793

info@qendra.org

www.qendra.org

Shkollimi / Edi Shukriu

Unifikimi i gjuhës

 

Unifikimi i gjuhës ka qenë i detyrueshëm. Të gjithë popujt në botë e kanë gjuhën letrare dhe gjuhën e dialekteve. Rrëfen se kur me bashkoshoritn e saj,  Ukshin Hotin, ka qenë për pushime në Greqi, në park i përkthente Ukshinit se çfarë flisnin arvanitasit (meqë gjatë studimeve kishte mësuar greqishten e vjetër, kjo i ndihmonte t'i kuptonte përzierjet e gjuhës arvanitase me elementet greke.)