Historia e Kosovës
  Temat >> Shkollimi >> Unifikimi i gjuhës shqipe

 

Projekt i

 

Qendra Multimedia

Rr.Xhelal Mitrovica p.n.

Teatri Dodona

10000 Prishtina, Kosovo

Tel: +381 (0) 38 722 464

Fax: +381 38 222 793

info@qendra.org

www.qendra.org

Unifikimi i gjuhës shqipe

Kongresi i drejtshkrimit ishte hap i madh, i njëjtë me hapjen e Univerzitetit të Prishtinës...video

Kongresi nuk mirëpritet nga Ramadani sepse ai konsideron që gjuha e nënës po i cënohet...video

Roli pozitiv i unifikimit të gjuhës shqipe; ndryshimet e të folmes së gjuhës shqipe në mes shqiptarëve të Maqedonisë dhe atyre të Kosovës...video

Shembuj të mos kuptimit të gjuhës shqipe në mes të dy shqiptarevë në tregun e Bitpazarit në Maqedoni...video

Ka qenë njëri ndër pjesëmarrësit e konsultimeve gjuhësore në prill të vitit '68, në Prishtinë Është fakt i dokumentuar që shqiptarët e Kosovë kanë qenë të parët që kanë votuar për unifikimin...video

Kongres i mirë për shqiptarët; shumë i rëndësishëm për atë kohë sepse i shuajti lokalizmat në gjuhë që mbretëronin në atë  kohë...video

Unifikimi i gjuhës ka qenë i detyrueshëm. Të gjithë popujt në botë e kanë gjuhën letrare dhe gjuhën e dialekteve. Rrëfen se kur me bashkoshoritn e saj,  Ukshin Hotin...video