Historia e Kosovës
  Temat >> Shkollimi >> Kushtet e edukimit

 

Projekt i

 

Qendra Multimedia

Rr.Xhelal Mitrovica p.n.

Teatri Dodona

10000 Prishtina, Kosovo

Tel: +381 (0) 38 722 464

Fax: +381 38 222 793

info@qendra.org

www.qendra.org

Kushtet e edukimit

Fillimi i shkollimit me vetë iniciativë në moshën nëntë vjeçare; braktisja e bagëtisë dhe shkuarja në shkollë; arsimtari i parë...video

Mësimi i shkrimit dhe leximit para se të shkonte në shkollë; vjersha e parë...video

Babai ishte i arsimuar dhe kërkesa e tij ishte që të shkolloheshin edhe fëmijët. Shkollimi ishte i vështirë sepse nuk kishte Univerzitet, mësimi mbahej në gjuhën...video

Familja Maliqi kishte krijuar një imazh të rezistencës ndaj regjimit serb, dhe, si pasojë, kishte ndikuar që Ramadani, sapo të nistë mësimin në shkollë, të përballohej sërish me ...video

Pas klasës së katërt, 90% e nxënësve e braktisnin shkollën Vetëm tre fëmijë i vijonin mësimet në shkollën tetë vjeçare. Kushtet ishin mjaft të vështira, sepse s’kishte tekste, libra, veshëmbathje etj...video

Dëshira për shkollim ishte e dyanshme. Krahas kushteve jo të mira, ia doli të bëhej nxënëse e dalluar...video

Shkollën fillore dhe të mesme e kreu në Prizren. Prindërit, e edhe ata vetë, kanë qenë të vendosur që edhe ajo edhe vëllau i saj t’i vazhdojnë studimet.Nuk ka pasë...video

Vitet 1974-1980 si vite të suksesit; ngritja dhe avancimi i kuadrit shqiptar nëpër shkollat e mesme; përdorimi gjuhës shqipe në shkolla...video

Babi i vritet gjatë luftës më 1941, në Gjakovë. Për ta mbajtur familjen, punoi si cigareshitës e berber. Vijoi shkollën në të njëjtën kohë me marrjen e zanatit për operator të kinemasë...video