Historia e Kosovës
  Temat >> Shkollimi >> Hapja e UP-së

 

Projekt i

 

Qendra Multimedia

Rr.Xhelal Mitrovica p.n.

Teatri Dodona

10000 Prishtina, Kosovo

Tel: +381 (0) 38 722 464

Fax: +381 38 222 793

info@qendra.org

www.qendra.org

Hapja e Universitetit të Prishtinës

Hapja e Universitetit të Prishtinës; ndikimi i shkollimit universitar në arritjen e synimeve kombëtare ...video

Hapja e Univerzitetit të Prishtinës ishte gëzimi madh për shqiptarët. Pas hapjes së Univerzitetitm, hapet edhe menza e studentëve...video

Hapja e Univerzitetit të Prishtinës konsiderohet si arritje e madhe për shqiptarët e Kosovës. Ramadani gëzohet shumë për këtë gjë sepse në demonstratat e viti 1968 ...video

Gëzimi dhe hareja e shqiptarëve me rastin e hapjes së Universitetit të Prishtinës; kundërshtimi i hapjes së saj nga ana e komunitetit serb ...video

Hapja e universitetit ishte një gëzim i madh. Në atë kohë serbët thonin: “Shqiptarëve u’a morëm pushkët dhe u’a dhamë topin” ...video

Unifikimi i gjuhës ka qenë i detyrueshëm. Të gjithë popujt në botë e kanë gjuhën letrare dhe gjuhën e dialekteve. Rrëfen se kur me bashkoshoritn e saj,  Ukshin Hotin, ka qenë për pushime në Greqi...video

Ndëgjimi në radio i fjalës së rastit të Rexhai Suroit me rastin e hapjes së Universitetit të Prishtinës në vitin 1970; reagimi negativ i arsimtarëve serbë në shkollën e Mitrovicës. ...video

Hapja e Universitetit të Prishtinës u konsiderua arritje e madhe. Kjo ishte rrjedhojë e demonstratave të vitit 1968, që më vonë sollën edhe Kushtetutën e '74-tës...video