Historia e Kosovës
  Deshmitaret e kohes >> Sadedin Tyrbedari >> Vrasja e babes,shkollimi dhe puna

 

Projekt i

 

Qendra Multimedia

Rr.Xhelal Mitrovica p.n.

Teatri Dodona

10000 Prishtina, Kosovo

Tel: +381 (0) 38 722 464

Fax: +381 38 222 793

info@qendra.org

www.qendra.org

Kushtet e edukimit / Sadedin Tyrbedari

Vrasja e babes, shkollimi dhe puna

 

Babi i vritet gjatë luftës më 1941, në Gjakovë. Për ta mbajtur familjen, punoi si cigareshitës e berber. Vijoi shkollën në të njëjtën kohë me marrjen e zanatit për operator të kinemasë.