Historia e Kosovës
  Temat >> Politika dhe angazhimi politik >> Mendimi për Titon >> Faik Krasniqi

 

Projekt i

 

Qendra Multimedia

Rr.Xhelal Mitrovica p.n.

Teatri Dodona

10000 Prishtina, Kosovo

Tel: +381 (0) 38 722 464

Fax: +381 38 222 793

info@qendra.org

www.qendra.org

Politika / Faik Krasniqi

Vdekja e Titos

 

Nga këndvështrimi i sotshëm, Tito ishte liberal. Por, në atë kohë, ai ishte i urryer për shkak se e shkelte të drejtën kombëtare. Tito nuk i kishte hapur shkollat në gjuhën shqipe. Atoi hapën njerëzit që punuan në aleancën kundër fashizmit.