Historia e Kosovës
  Temat >> Politika dhe angazhimi politik >> Mendimi për Titon

 

Projekt i

 

Qendra Multimedia

Rr.Xhelal Mitrovica p.n.

Teatri Dodona

10000 Prishtina, Kosovo

Tel: +381 (0) 38 722 464

Fax: +381 38 222 793

info@qendra.org

www.qendra.org

Mendimi për Titon

Qëndrimi i Titos ndaj popullatës në Kosovë, ndryshimet politike pas vdejkjes së Titos. ...video

Nga këndvështrimi i sotshëm, Tito ishte liberal. Por, në atë kohë, ai ishte i urryer për shkak se e shkelte të drejtën kombëtare. Tito nuk i kishte hapur shkollat në gjuhën shqipe...video

Tito nuk ka pasë shumë punë me shqiptarë. Ai ka thirrë në vitin 1944, dhe u’a ka prerë veshët: ”rrini urtë, ju shqiptarë”, mos bëni zë se ne e dimë se çka mund të ju...video

Politika e Titos ishte dinake; ai dukej si njeri i mirë por, në fakt, ai ishte shkaktari i shumë të këqijave që u ndodhnin shqiptarëve...video

Roli dhe qëndrimi i Titos ndaj shqiptarëve si dhe një përvojë personale të tij me Titon, takimin e tij më të. ...video

Mendon se Tito ka qenë njeri shumë liberal, si nga aspekti i shkollimit, ashtu edhe nga aspekti i lirisë qytetare. ...video

Për Titon mësohej në shkollë shumë; përmes poezive e tregimeve pozitive për të. Duke u rritur, ajo nisë të kuptojë që ato gjëra nuk kishin qenë të vërteta. Mjerimi i popullsisë...video

Aksioni i mbledhjes së armëve nëkohën e rankoviçit; detyrimi për të blerë armë dhe për ti dorëzuar mëvonë...video

Tito për të ka qenë "vizionar  i madh”. Koha e tij ishte kohë e mirë për të jetuar. Gjëja që e ka dëshpëruar te Tito ishte mos dhënien e statusit të republikës Kosovës...video