Historia e Kosovës
  Temat >> Politika dhe angazhimi politik >> Jeta politike e vështirë

 

Projekt i

 

Qendra Multimedia

Rr.Xhelal Mitrovica p.n.

Teatri Dodona

10000 Prishtina, Kosovo

Tel: +381 (0) 38 722 464

Fax: +381 38 222 793

info@qendra.org

www.qendra.org

Jeta politike e vështirë

Familja Maliqi ishte e përndjekur. Asaj madje i refuzohet edhe kërkesa për letërnjoftim...video

Shërbimi gjatë viteve 1941-1944 në ushtrinë gjermane, shpallja e familjes së tij si familje reaksionare dhe jeta në ilegalitet gjatë periudhës së Rankoviqit...video

Burgosjet politike në burgun e Goli Otokut; puna e detyruar duke bartur gurë, mungesa e ushqimit, rrahja dhe maltretimet fizike e psikike në këtë burg...video

Dëgjimi i lajmeve ngas radioja me zë të ulët, me veshin e afruar te radio, pastaj edhe pamundësia për tëdëgjuar lirshëm muzikë shqiptare nga Tirana; mosguximi për të...video

Kanë mësuar në gjuhën shqipe por, p.sh. në letërsi, kanë mësuar kryesisht për shkrimtarë sllavë. Biblioteka kishte pak libra në gjuhën shqipe edhe i kujtohet se ishte...video

Për shkak të presioneve prej viteve 50-ta-kur ka vazhduar emigrimi në drejtim të Turqisë-në Prizren ka ekzistuar edhe një lloj tjetër i emigrimit të dhunshëm, direkt apo...video

Ideja dhe pengesat për emërimin e shkollës "Hasan Prishtina" dhe ngritja e shtatores së tij në Mitrovicë...video