Historia e Kosovës
  Temat >> Politika dhe angazhimi politik >> Demostratat 1968

 

Projekt i

 

Qendra Multimedia

Rr.Xhelal Mitrovica p.n.

Teatri Dodona

10000 Prishtina, Kosovo

Tel: +381 (0) 38 722 464

Fax: +381 38 222 793

info@qendra.org

www.qendra.org

Demostratat 1968

Demonstratë nuk kishte parë asnjëherë më parë. Dalja në qarshi pas demonstratës dhe dritaret e thyera në sheshin e Prishtinës...video

Arsimtar në shkollën fillore "Zekeria Rexha" gjatë demonstratave të vitit 1968; dyshimet në organizatorët e këtyre demonstaratve. ...video

Atë natë, kur kanë filluar demonstratat, ai nuk ka ditur asgjë edhe pse ka qenë kryetar i tubimit të punëtorëve. Për këtë ngjarje ai është informuar të nesërmën...video

Veprimi politik kanalizohej në Lëvizjen Popullore të Kosovës, dhe suksesi i saj kurorëzohet me organizimin e demonstratave të vitit '68. Demonstrata ishte spontane...video

Aksioni i mbledhjes së armëve nëkohën e rankoviçit; detyrimi për të blerë armë dhe për ti dorëzuar mëvonë...video

Gjendja dhe atmosfera politike në mesin e nxënësve të Normales në Mitrovicë me rastin e demonstratave të vitit 1968; mungesa e informimit në lidhje me organizatorët e demonstratave...video

Rinia ka qenë përparimtare dhe me këtë ia arriti qëllimeve të saja. Ai vetë nuk mori pjesë në demonstrata por i ka përkrahur moralisht. Në këto demonstrata e humbi një të ...video