Historia e Kosovës
  Temat >> Puna >> Punësimi

 

Projekt i

 

Qendra Multimedia

Rr.Xhelal Mitrovica p.n.

Teatri Dodona

10000 Prishtina, Kosovo

Tel: +381 (0) 38 722 464

Fax: +381 38 222 793

info@qendra.org

www.qendra.org

Punësimi

Krijimi i të ardhurave personale përmes prodhimeve bujqësore, dhënie e kredive bujqësore, punësimi në punët e shtetit më 1971....video

Për disa, punësimit ishte i mundshëm me konkurs, ndërsa prej vitit 1945 deri 1989, njerëzit punësoheshin përmes komitetit...video

Pengesat për tu punësuar në punët e shtetit, punët në qytetin e Rijekës, në Gjakovë dhe Zvicër ...video

Tradita e familjës për t’u marrë me tregëti; furnizimi i fshatrave të Gjakovës me mallra të ndryshëm si dhe mbyllja e dyçanit nga pushteti komunist...video

Ditarin e ka marrë në shkurt të vitit '62, ku ka punuar si mësues në fshatin Mushëtisht...video

Pas përfundimit të shkollës normales, arrin të punësohet në fshatin Demjan, ku punon një vit. Më pas, punësohet në fshatin Bistazhin, ku punon dy vjet...video

Meqë arkeologët shqiptarë ishin kuadro deficitar, nuk ishte e vështirë të gjeje punë. Punoi në Muzeun e Kosovës më 1974...video