Historia e Kosovës
  Temat >> Puna >> Hera e parë e punësimit

 

Projekt i

 

Qendra Multimedia

Rr.Xhelal Mitrovica p.n.

Teatri Dodona

10000 Prishtina, Kosovo

Tel: +381 (0) 38 722 464

Fax: +381 38 222 793

info@qendra.org

www.qendra.org

Hera e parë e punësimit

Në shkollën e Grashticës problemi kryesor ishte që nxënësit vijonin shkollimin deri në klasën e katërt, dhe për ta mbaruar shkollën fillore duhej që të shkohej në Prishtinë. Faiku ...video

Punësimi për herë të parë në vitin 1962 në fshatin Rastavicë të Deçanit...video

Rrogën atëherë e kishte 18.000 dinarë. Në atë kohë, vetëm kryetari i komunës e kishte rrogën më të madhe se mësuesi...video

Ajo kishte kaluar në shumë vështirësi të mëdha dhe të rrezikshme për të. Ajo shpjegon se si kishte shkuar për ta vizituar Irfanin, bashkëshortin e saj, në burgun e Nishit (Serbi) dhe...video

Njëkohësisht ka kryer disa punë. Një pjesë të kohës si operator kinemaje, kurse pjesën tjetër, në dyqan dhe nëpër shtëpi private duke rregulluar radio dhe TV. Paratë e para ia ...video