Historia e Kosovës
  Temat >> Jeta familjare >> Organizimi i familjes

 

Projekt i

 

Qendra Multimedia

Rr.Xhelal Mitrovica p.n.

Teatri Dodona

10000 Prishtina, Kosovo

Tel: +381 (0) 38 722 464

Fax: +381 38 222 793

info@qendra.org

www.qendra.org

Organizimi i familjes

Familja jetonte në bashkësi. Me rritjen e pavarësisë ekonomike filloi shkapërderdhja. Organizimi i familjë bëhej në bazë të ndarjes së roleve gjinore: gratë kujdeseshin...video

Familja Maliqi kishte harmoni gjatë vitetve '60-ta dhe '70-ta. Arsye e fortë për këtë harmoni ishte represioni i vazhdueshëm i regjimit serb...video

Organizimi i familjes dhe marrëdhëniet e mira në mes të anëtarëve të familjes, marrja e vendimeve përmes konsenzusit familar. ...video

Familja Shaqiri, në fillimin e hershëm të saj, është më e madhe, kurse me ngritjen e standardit jetësor, ajo zgjërohet më shumë. Respekti për më të vjetrit dhe përcjellja e kësaj tradite ...video