Historia e Kosovës
  Temat >> Jeta familjare >> Kushtet e jetës

 

Projekt i

 

Qendra Multimedia

Rr.Xhelal Mitrovica p.n.

Teatri Dodona

10000 Prishtina, Kosovo

Tel: +381 (0) 38 722 464

Fax: +381 38 222 793

info@qendra.org

www.qendra.org

Kushtet e jetës

Grashtica nuk kishte rrymë e as shtëpi të mira. Flihej në kashtë. Mësimi bëhej me llambë vajguri...video

Bujqësia si burimi i vetëm i ekonomisë së familjës. Toka bujqësore lëshohet me qera gjatë kohës sa ishte në burg babai i Ramdanit...video

Babai si i vetmi burim i ekonomisë familjare...video

Sigurimi i ushqimit për familje nga prodhimet bujqësore dhe ato blegtorale; kalimi nga përdorimi i mistrit për ushqim në atë të grurit. ...video