Historia e Kosovës
  Temat >> Jeta familjare >> Fëmijëria

 

Projekt i

 

Qendra Multimedia

Rr.Xhelal Mitrovica p.n.

Teatri Dodona

10000 Prishtina, Kosovo

Tel: +381 (0) 38 722 464

Fax: +381 38 222 793

info@qendra.org

www.qendra.org

Fëmijëria

Në moshën katër vjeçare burgoset sepse familja nuk donte të tregonte vendndodhjen e Sherif-it, babait të Ramadan-it. Në burg përjetoi maltretime të vazhdueshme nga regjimi jugosllav...video

Gjendja e përgjithshme familjare; pagëzimi i babait me dy emra për shkak të rrethanave të kohës, fëmijëria e tij, pamundësia për t’u shkolluar...video

Fëmijëri të mirë dhe të qetë. Që nga mosha dymbëdhjetë vjeçare, prindi e angazhonte në ndonjë punë të lehtë; shkonte për të punuar në ara në mënyrë që të...video

Kishte fëmijëri të varfur. Si fëmijë punoi punëdore, si p.sh. qëndisje, më qëllim që t'i ndihmojë familjes...video

Një fëmijëri e gëzuar, një harmoni në mes të fëmijëve të komuniteteve të ndryshme. Lojëra të ndryshme dhe në fund, drejtimi kah leximi i revistave të ndryshme që, në kohën...video

Një fëmijëri mjaft e lumtur, jo pse rrethanat kanë qenë të mira por për arsye se prindërit janë kujdesur që t'i kursejnë nga e gjitha ajo që ka pasuar pas luftës së dytë ...video