Historia e Kosovës
  Deshmitaret e kohes >> Maxhide Shaqiri >> Ndihmesat për shkollim

 

Projekt i

 

Qendra Multimedia

Rr.Xhelal Mitrovica p.n.

Teatri Dodona

10000 Prishtina, Kosovo

Tel: +381 (0) 38 722 464

Fax: +381 38 222 793

info@qendra.org

www.qendra.org

Shkollimi / Maxhide Shaqiri

Ndihmesat për shkollim

 

Nxënësit e qytetit në shkollën e mesme nuk marrnin bursa, por vetëm disa të fshatrave. Për fakultet, bursat nuk shpërndaheshin deri në vitin e tretë, por edhe ato që shperndaheshin, u jepeshin fëmijëve të ish-funksionarëve dhe bashkëpunëtorëve të shtetit.