Historia e Kosovës
  Deshmitaret e kohes >> Faik Krasniqi >> Shoqëria për arsimin

 

Projekt i

 

Qendra Multimedia

Rr.Xhelal Mitrovica p.n.

Teatri Dodona

10000 Prishtina, Kosovo

Tel: +381 (0) 38 722 464

Fax: +381 38 222 793

info@qendra.org

www.qendra.org

Kushtet e edukimit / Faik Krasniqi

Shoqëria për arsimin

 

Mendimii shoqërisë për arsimin ishte negativ sepse njerëzit konsideronin që braktisja e fshatit për të shkuar në qytet për t’u shkolluar,do të thoshte se bëheshe ‘shka.’ Ky mendim ishte i ndikuar nga regjimi jugosllav dhe nga religjioni.