Historia e Kosovës
  Deshmitaret e kohes >> Esad Shala

 

Projekt i

 

Qendra Multimedia

Rr.Xhelal Mitrovica p.n.

Teatri Dodona

10000 Prishtina, Kosovo

Tel: +381 (0) 38 722 464

Fax: +381 38 222 793

info@qendra.org

www.qendra.org

Esad Shala

 

Gjatë viteve 1958-1960 ka jetuar në Shkup. Prej vitit 1962 ka punuar në arsim, një kohë si arsimtar e më vonë profesor i lëndës së gjeografisë. Në fillim është punësuar si arsimtar në fshatin Rastavicë të komunës së Deçanit e më vonë në shkollën fillore “Zekeria Rexha” në Gjakovë. Aktualisht është pensionist dhe jeton e vepron në Gjakovë.

Organizimi i familjes dhe marrëdhëniet e mira në mes të anëtarëve të familjes, marrja e vendimeve përmes konsenzusit familar. ...video

Ndihma e familjes në shkollim, përkundër traditës së familjes në praktikimin e besimit islam. ...video

Roli pozitiv i unifikimit të gjuhës shqipe; ndryshimet e të folurit së gjuhës shqipe në mes shqiptarëve të Maqedonisë dhe atyre të Kosovës. ...video

Gjuha shqipe 2

Shembuj të mos kuptimit të gjuhës shqipe në mes të dy shqiptarevë në tregun e Bitpazarit në Maqedoni. më ...video

Punësimi përherë të parë në vitin 1962 në fshatin Rastavicë të Deçanit. ...video

Tradita familjes për tu marrëm e tregëti; furnizimi fshatrave të Gjakovës me mallra të ndryshme si dhe mbyllja e dyçanit nga pushteti komunist. ...video

Adhurimi i muzikës nga ana e familjes; prirjet personale për të kënduar...video

Ndëgjimi dhe disponimi për herë të parë i radios në lagjen e Qerimit në Gjakovë; adhurimi i muzikës dhe këngëtarëve nga Shqipëria e Mesme. ...video

Ndryshimi i marradhënieve etnike nga ato të mira gjatë viteve 60-70-ta në ato jo të mira në fillim të viteve 80-ta. ...video

Hapje e fabrikave dhe vendeve të punës në qytetin e Gjakovës, ndryshimet pozitive ekonomke gjatë viteve 60-70-ta. ...video.

Aksioni i mbledhjes së armëve në kohën e rankoviçit; detyrimi për të blerë armë dhe për ti dorëzuar mëvonë. ...video

Arsimtar në shkollën fillore "Zekeria Rexha" gjatë demonstratave të vitit 1968; dyshimet në organizatorët e këtyre demonstaratve. ...video

Përpilimi i Kushtetutes së vitit 1974 nga disa nga intelektualët e Gjakovës; të drejta më të avancuara për shqiptarët me këtë kushtetutë. ...video

Dita e zakonshme në Shkup, interesimi i njerëzve për tu marrë me punë. ...video