Historia e Kosovës
  Dëshmitarët e Kohës

 

Projekt i

 

Qendra Multimedia

Rr.Xhelal Mitrovica p.n.

Teatri Dodona

10000 Prishtina, Kosovo

Tel: +381 (0) 38 722 464

Fax: +381 38 222 793

info@qendra.org

www.qendra.org

Ka lindur në vitin 1938 fshatin Fushticë e Epërme të Drenicës. Shkollën fillore e ka përfunduar në vendlindje. Një kohë të gjatë është barë me punë bujqësore dhe  me ndërtimin e shtëpive... më shumë

Faik Krasniqi është i lindur në vitin 1951. Shkollën fillore e ka të kryer në fshatin e lindjes në Grashticë të Prishtinës, shkollën e mesme normale e ka të kryer në... më shumë

Ramadan Maliqi ka lindur në vitin 1947. Shkollën e fillore e kreu në Malishevë të Gjilanit, ndërsa, shkollën e mesme e kreu në Gjilan. Ka të kryera dy fakultete, juridikun dhe inxhinierinë...më shumë

Ka lindur më 28 maj, 1921, në fshatin Ramoc të komunës së Gjakovës. Qysh në moshë të re inkuadrohet në Ballin Kombëtar, për çlirimin e Kosovës nga ushtritë ...më shumë

Ka lindur në vitin 1942 në qytetin e Gjakovës. Shkollën fillore dhe të mesmen (Normalen) e ka përfunduar në Gjakovë, kurse më vonë edhe fakultetin gjeografisë...më shumë

Lindi më 15 tetor 1940. Shkollën fillore e kreu në vendlindje. Të mesmen dhe shkollën normale i kreu në Prizren në vitin 1962. Që nga ajo moshë e re, punoi si arsimtar i pesë lëndëve...më shumë

Lindi më 1932 në Gjakovë. Shkollën fillore e kreu në Gjakovë më 1950. Si pjesëtare e komunitetit rom, dhe si një grua, e kishte përkrahjen e babait për të vazhduar ...më shumë

Maxhide Shaqiri ka lindur në vitin 1951 në Gjilan. Shkollën fillore dhe të mesme e ka të kryer në Gjilan. Studimet universitare i ka mbaruar në Prishtinë, në drejtimin e mjekësisë/gjinekologji ...më shumë

Lindi në Prizren më 22 tetor 1950. Shkollën fillore dhe gjimnazin e kreu në Prizren, ndërsa studimet për arkeologji në Universtitetin e Beogradit (1972). Magjistroi në Universitetin e Beogradit ...më shumë

Ka lindur më 7 prill 1924 në Mitrovicë. Shkollën fillore dhe atë të mesme (normalen) e kreu në vendlindje. Gjatë viteve 1959-1964 ka kryer Fakultetin Filozofik në ...më shumë

Sadedin Tyrbedari, i njohur më shumë ndër vendasit e tij si Selatin, lindi në qytetin e Mitrovicës, kurse pas vitit 1941, u shpërngul në Prishtinë ku jeton e dhe sot. Rrjedh...më shumë